zaterdag 29 maart 2008

Paulienrecept I

Je komt om zes uur thuis: hele dag gewerkt, kinderen opgehaald en nu is iedereen moe en heb je honger. Binnen een half uur wil je zonder stress eten, maar dat moet natuurlijk wel gezond en zo zijn. En hè niet weer aardappelen, groeten etc. en. Graag ook iets wat de kinderen lusten.

Spinaziepannenkoeken

Nodig:
· half pak diepvriesspinazie
· (volkoren)meel
· melk, circa 0.5 l
· 1 ei
· zout
· beetje olie

voor de vulling:
· of pak gerookte zalm met plakjes of sliertjes komkommer met een klodder zure room en peterselie

· of blikje zalm, gemengd met fijn gesneden 1/3 prei en beetje yoghurt en peterselie

Gooi die kant-en-klaar pannenkoekenpakken lekker weg, het is net niet lekker en die pannenkoeken worden zo dik. Gewoon pannenkoeken bakken is super eenvoudig met meel, melk en een ei.

Ontdooi een half pak spinazie en laat dit uitlekken.

Maak het beslag:
Begin met 2 lepels meel, voeg scheut melk toe en maak er een glad papje van. Voeg dan weer melk en meel toe. Ga door tot je bijna genoeg heb voor twee pannenkoeken per persoon. Voeg dan het ei toe en daarna de spinazie. Doe wat zout bij het beslag en een scheutje olie. Het beslag moet een beetje zoals dunne yoghurt zijn. Bak dan dunne pannenkoeken

Maak de vulling klaar. Pak een pannenkoek, doe op 1/4 van de pannenkoek de vulling en klap het dubbel en daarna nog een keer, zodat het een driehoek wordt. Gelijk serveren. Je kunt de pannenkoek met het zalm/preimengsel warm of koude eten ( vries wat je over hebt in).

Geen opmerkingen: