woensdag 17 december 2008

Huis van Victor & Rolf







Vorig jaar zag ik de posters van het huis van Victor & Rolf al in Londen. Nu is het grootse poppenhuis met een uitbreide tentoonstelling in het Centraal Museum te zien. Een must see. Victor & Rolf hebben een reusachtig poppenhuis laten maken en daarin grote porseleinen poppen geplaatst met identieke kleding die ze gedurende hun loopbaan gemaakt hebben. Alles klopt, tot in de detail, de poppen hebben zelfs de make-up, schoenen aan zoals toen op de shows.

Naast dit poppenhuis zijn er ook manshoge poppen te zien met daarachter telkens een film van de originele modeshow. Lees vooral de toelichting, want dan kom je nog meer over de show en het concept te weten. Het zijn meer kunstenaars dan modeontwerpers die het concept niet schuwen en regelmatig alles op z'n kop gooien. Het mooiste vind ik nog altijd de Russian doll: als een Russisch Matroeska poppentje wordt een model laag over laag aangekleed.
En gekke was dat er op deze woensdagochtend geen kip op de tentoonstelling te bekennen was. Dat wordt toch gauw anders, hoop ik.
C

Geen opmerkingen: