zondag 21 december 2008

Amuses




Laatst hadden we een feestje op het werk en iedereen maakte een gedeelte van de maaltijd ( jaha en we hadden geen keuken ter beschikking). Je had een uur de tijd om het gerecht te maken. De cateraar Lof & Look had alle ingrediënten al vast voor je gekocht en je kreeg het recept erbij. Twee amuses, prima voor de kerstdagen:


Het bereiden van sake drankje met limoen en gember en een amuse van avocado,garnaal en zeewier.

Nodig voor 45 personen/ voor 4 personen tussen haakjes




  • -sake
    -limoen (1)
    -gember ( stronkje)
    -suiker
    -zout
    -avocado ( 2)
    -creme fraishe (1/8)
    -zeewier (1 velletje)
    - doosje garnaaltjes


  • - sesamolie
    -rijstazijn
    -pepers




De sake glazen van suiker-zout randje voorzien met behulp van twee schoteltjes.Een met wat water en de ander met een suiker- zout mengsel,(half om half). Dan de limoenen in flinter dunne schijfjes snijden en over de glazen verdelen, zo ook met de plakjes gember.

De avocado’s halveren ontpitten en uitlepelen. Doe het vruchtvlees samen met de crème fraiche en een scheut rijstazijn en wat sesamolie in een kom en dit goed mengen en prakken om een gladde moes te krijgen. Breng verder op smaak met peper zout knoflook en limoen.

Snij of scheur het zeewier en verdeel over de amuse schaaltjes.Schep de avocado erop en garneer met garnaaltjes, bosui en het amuse lepeltje.

Maak een mooie presentatie van de gerechten met over gebleven kruiden en ingrediënten en ander deco materiaal.

Geen opmerkingen: