donderdag 17 september 2009

Pasta maken



Zelf pasta maken was lastiger dan ik dacht. Het was ok, maar nog niet top, het ging gauw aan elkaar kleven, was iets te dik... Dus zocht ik hulp bij een vriend en samen kwamen we er beter uit. Onze tips:

- koop voor dit doel meel bij een Italiaan;
- doe geen olie bij het meel;
- de verhouding; 1 groot ei op 100 gram is goed;
- zelf snijden is het lekkerst.

Recept:
-doe 3 eieren bij 300 gram en meng dit tot een bol;
- laat het vervolgens een uur afgedekt in de koelkast liggen;
- maak van de bol drie bolletjes;
- maak een bolletje plat en doe dit op de grootste stand door de pastamachine;
- vouw de uiteinden dubbel, en herhaal het procédé;
- doe de reep dan door een dunnere stand;
- ga door totdat het dun genoeg is: maak er dan tortellini of parpadelle (zelf in repen snijden) van;
- hang dit op een droogrek;
- kook de pasta in een grote pan met water: als het boven komt drijven is het ok.

Geen opmerkingen: