woensdag 10 juni 2009

Spinnentaart voor het heksenfeest


Gemaakt samen met Daan voor zijn feest op school.

Recept

Ingrediënten- cake
- 1 reep (75gr) witte chocola
- 1 reep puur
- vieze kleurstof ( groen) van de toco
- dropveters, snoepjes ed.
-2 eetlepels jam


Bak een gewone cake met gewoon bloem of cakemeel of een kanten klaar pak in een ronde springvorm. Laat de cake afkoelen. Snij dan de cake in twee horizontale delen. Besmeer de onderste helft met jam en doe dan de bovenste helft er weer op.

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in twee verschillende kommetje. Doe bij de witte chocola een beetje groene kleurstof en een klein scheutje water. Verwarm het in de magnetron, maar niet te lang: als de chocola nog niet helemaal gesmolten is. Flink roeren en eventueel terugzetten in de magnestron zodat je een chocoladesaus hebt.
Giet de groene chocola over het midden van de taart uit en verdeel het netjes. Maak dan de pure chocolasaus klaar en giet deze choco ook over de taart heen, maar meer aan de randen en in lekkere klodders. Maak de taart af met lange veters, dropjes en ander spinnensnoep.

Geen opmerkingen: