zaterdag 28 juni 2008

Foute wontons


Het is altijd een feest om in een Chinese supermarkt rond te neuzen. Ik neem in ieder geval altijd van die gekleurde kroepoek mee. Mijn zoontje keek z'n ogen uit bij de levende krabben, kreeften en tilapia's. En bij de toonbank kwam hij trots met een kokosnoot aanzetten. Die wilde hij wel kopen.

Ik had ook wontonvelletjes meegenomen. Wontons zijn die die gevulde deegrolletjes die je in de soep terugvindt. "Ze zijn toch van meel gemaakt, dus wellicht kunnen ze ook in de oven", dacht ik. Hoort vast niet, maar ze smaken waarschijnlijk lekker. Terwijl ik mijn loempialessen van een Japanse kennis naar boven haalde, ging ik aan de slag:

voorgerecht/bijgericht
  • wontonvelletjes (half pakje, niet meer bevroren)
  • 1 grote zoete aardappel
  • handje amandelen
  • kerriepoeder
  • klein lepeltje bloem
Schil de aardappel, snijd hem in stukjes en kook de aardappel beetgaar. Pureer de aardappel met een scheutje melk of water. Voeg kerrie en nootjes, zout, peper toe. Maak wat plaksel van een kleine lepel bloem met wat water roer dit tot een dun papje.

Pak een wontonvelletje. Leg een lepeltje puree op het wontonvelletje. Doe wat plaksel op de punten en vouw ze naar elkaar toe zodat je een driehoekje krijgt. Maak er nog een bochtje in.
Zet het geheel in een voorverwarmde over (180 graden) en bak ze gaar in circa 20 minuten.

Variatie: gewone aardappel, cashewnoten en verse gember met koriander.

Geen opmerkingen: