Nodig voor 45 personen/ voor 4 personen tussen haakjes
- -sake
-limoen (1)
-gember ( stronkje)
-suiker
-zout
-avocado ( 2)
-creme fraishe (1/8)
-zeewier (1 velletje)
- doosje garnaaltjes - - sesamolie
-rijstazijn
-pepers
De sake glazen van suiker-zout randje voorzien met behulp van twee schoteltjes.Een met wat water en de ander met een suiker- zout mengsel,(half om half). Dan de limoenen in flinter dunne schijfjes snijden en over de glazen verdelen, zo ook met de plakjes gember.
De avocado’s halveren ontpitten en uitlepelen. Doe het vruchtvlees samen met de crème fraiche en een scheut rijstazijn en wat sesamolie in een kom en dit goed mengen en prakken om een gladde moes te krijgen. Breng verder op smaak met peper zout knoflook en limoen.
Snij of scheur het zeewier en verdeel over de amuse schaaltjes.Schep de avocado erop en garneer met garnaaltjes, bosui en het amuse lepeltje.
Maak een mooie presentatie van de gerechten met over gebleven kruiden en ingrediënten en ander deco materiaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten